INSCHRIJVEN

DIRECT INSCHRIJVEN? KLIK HIER!
dwwlogosmall

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is (Collectief) Particulier Opdrachtgeverschap / (C)PO?

Particulier Opdrachtgeverschap oftewel PO is een traditionele manier van zelfbouw. Bij PO ontwerpt en bouwt een individu zijn of haar eigen woning, naar eigen wens.

 

Met Droom wordt Woning® heeft u ook zelf de regie als het gaat om: ontwerp van plattegrond, gevels, afwerkingen enz. Dit geldt, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, voor zowel rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen, appartementen en patiowoningen!

 

Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap oftewel CPO, realiseert een groep mensen een aantal woningen. U verenigt zich dus in een groep (het collectief) waarna u samen aan de slag gaat om uw woning te ontwerpen en vervolgens te realiseren.

 

Voor nader informatie over (C)PO, klik hier.

Wat is het verschil tussen Droom wordt Woning en een traditionele nieuwbouwwoning?

Het voornaamste verschil is dat je met Droom wordt Woning® zelf je huis ontwerpt en samenstelt.
Jij bepaalt dus:

 

  • hoe duur de woning wordt;
  • hoe groot de kavel en de woning worden;
  • welke indeling de woning krijgt;
  • het gewenste kwaliteits- en afwerkingsniveau;
  • het kleur- en materiaalgebruik.

 

Het resultaat is een droomhuis op maat. Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt is je woning eigenlijk al kant-en-klaar. De woning is bedacht en soms al gebouwd. Iedere verandering of aanpassing in het ontwerp wordt met meer- en minderwerk verrekend. Dat is bij Droom wordt Woning niet zo!

Is Droom wordt Woning enkel voor vrijstaande duurdere woningen?

Absoluut niet! Droom wordt Woning® heeft allerlei opties voor elke portemonnee. De Driesprong in Breda is hier een goed voorbeeld van;  een volledige woning op maat is in dit voorbeeld al mogelijk vanaf €162.500, – V.O.N. Deze rijwoningen hebben allemaal een eigen karakter en passen volledig bij de grote variatie van bewoners. Voor meer informatie over De Driesprong, klik hier.

 

Kortom, Droom wordt Woning is voor iedereen geschikt die graag zelf zijn eigen woning ontwerpt. Of u nu voor een appartement, rijwoning, tweekapper of vrijstaande woning kiest.

(C)PO staat ook bekend om de moeilijk te verkrijgen financiering, hoe zit dat bij Droom Wordt Woning?

In tegenstelling tot traditionele (C)PO heeft Droom wordt Woning® geen zogenaamde ‘losse eindjes’. Voordat de koopovereenkomst wordt getekend is vastgesteld wat u krijgt en voor welk bedrag. Dit is beschreven in de technische omschrijving en verkooptekeningen. U ontvangt een garantie- en waarborgregeling bij het tekenen van de (koop-/)aannemingsovereenkomst.

 

Niet alleen een geruststellende zekerheid voor u, maar ook voor de hypotheekverstrekker die vooraf een duidelijk beeld heeft van wat er gebouwd gaat worden en wat de kosten zijn.

Heb ik zelf ook kennis over bouwprocessen en regelgeving nodig?

Nee, dat is zeker geen vereiste.

 

‘Droom wordt Woning®’ begeleidt en helpt je bij alle besluiten en wijst je op regels en procedures, waar je zelf misschien niet aan had gedacht. D ankzij de persoonlijke benadering van Droom wordt Woning kunnen wij ieders woonwensen inventariseren en waar nodig aanvullen of adviseren. Want door onze ervaring weten wij namelijk welke talloze mogelijkheden er zijn en denken wij met u mee.

Bovendien bouwt Droom wordt Woning met een keurmerk en garantie en bieden wij expertise en zekerheid. Alle ontwikkel- en bouwzorgen worden uit handen genomen. U ontwerpt dus uw eigen woning zonder alle bijkomende beslommeringen.

Waarin heb ik zoal zeggenschap bij het ontwerpen van mijn woning?

Net als bij het samenstellen van een auto kiest u bij Droom wordt Woning® voor een merk, model en type.

 

U kunt kiezen voor een breed kavel of juist een dieper kavel, of wellicht een kavel waarop een eigen oprit te realiseren is. De keuze is aan u! In een aantal stappen wordt u persoonlijk begeleid door Okko Project. Hierna kunt u uw woning ontwerpen tot en met de ‘opties en accessoires’. U bepaalt de indeling van de plattegrond, de afmetingen, het aantal slaapkamers, uit- of aanbouw, afwerkingen, e.d. Voor het volledige ontwerptraject, klik hier.

Hoe zit het met het meer- en minderwerk en onvoorziene kosten?

Dat is het mooie van Droom wordt Woning®, u krijgt een keiharde prijsgarantie. U koopt een woning op maat met een vooraf vastgestelde koopprijs. Mochten er zich onvoorziene kosten voordoen (prijsverhogingen in de bouw, tegenvallende legeskosten, materiaalkosten die hoger uitvallen etc.) dan nemen wij deze kosten op ons.
Wij nemen het risico en u weet dus precies waar u aan toe bent.

Hoe lang duurt het traject van ontwerp tot realisatie?

Vanaf de start van een ontwerptraject tot de oplevering van de woning rekenen we op circa 12 maanden (ontwerptraject, vergunning en bouwen), echter hebben we in De Driesprong in Breda laten zien dat we veel woningen binnen 1 jaar vanaf eerste kennismaking opleveren!

 

Bij traditionele (C)PO duurt het traject vaak 2 tot 3 jaar tot aan de oplevering van uw woning.

Waar kan ik meer informatie vinden over CPO en Droom Wordt Woning?

Meer informatie kun je vinden op onze website www.droomwordtwoning.nl

Schrijft u zich middels het contactformulier in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en locaties.

 

Mocht u interesse hebben in een vrijblijvend gesprek of heeft u na hetbezoek aan onze website nog een vraag, neem dan contact met ons op of laat uw gegevens achter en we staan u graag te woord!

 

Telefoon: 040 – 237 60 70 of mail: info@droomwordtwoning.nl

Duurzaam wonen in je eigen ontworpen woning?

INSCHRIJVEN

DIRECT INSCHRIJVEN? KLIK HIER!